Vind een onmiddellijk beschikbare asbestdeskundige

Wil je graag jouw huis of appartment zo snel mogelijk op de markt zetten en heb je dringend een asbestattest nodig? Hieronder vind je alle asbestdeskundigen die onmiddellijk beschikbaar zijn!

Lijst asbestdeskundigen in Vlaanderen

Bedrijf Gemeente Contact

2 miljoen asbesthoudende woningen

Dat zijn er dus heel wat. Vandaag telt het Vlaams gewest zo'n 3.317.000 wooneenheden. Hiervan dateren er 2.741.000 van voor 2001. Nog eens 72% hiervan zijn huizen, gebouwen of handelspanden. Dus ruim 1.975.000 huizen in Vlaanderen bevatten vandaag potentieel asbest. De overige 28% van de wooneenheden van voor 2001, bestaat dus uit 766.000 appartementsgebouwen. bron : https://www.vlaanderen.be/statistiek-vlaanderen/bouwen-en-wonen/woningvoorraad

Op jaarbasis worden er in Vlaanderen 60000 huizen verkocht. Het aandeel verkochte huizen dat dateert van voor bouwjaar 2001, bedraagt maar liefst 80%. Dat is behoorlijk veel, maar Vlaanderen is toch de beste leerling in de klas wanneer we die cijfers vergelijken met Brussel en Wallonië. In Wallonië bedraagt het aandeel huizen van voor bouwjaar 2001 91% en in Brussel zelfs 95%! bron : immoweb - panden te koop per provincie en per bouwjaar op 15/11/2022

Als de verkoopcijfers dezelfde trend aanhouden, zullen er vanaf 23/11/22 dus maandelijks zo'n 4000 asbestattesten opgemaakt moeten worden voor huizen, gebouwen en handelspanden. Het aantal beschikbare asbestdeskundigen per provincie varieert en zal natuurlijk nooit precies in verhouding staan tot de vraag. Zo zal je in sommige gevallen een beetje meer geduld moeten uitoefenen door lange(re) wachttijden. Bovendien is dit een vrij recente dienst, waardoor er minder beoordelingen beschikbaar zijn om je de keuze te vergemakkelijken. En daardoor wordt het soms voor jou, consument, moeilijk om de juiste keuze te maken. Goed nieuws! Wij hebben alle informatie op een rijtje gezet over alle actieve asbestdeskundigen in Vlaanderen vandaag. Van beoordelingen (uitgedrukt in sterretjes waarbij 5 de hoogste notering is) tot contactgegevens. Je vindt ze allemaal terug in onderstaande lijst. Deze website wordt onderhouden door vrijwilligers. We proberen de info steeds zo goed mogelijk up-to-date te houden, maar we zijn ook maar menselijk. Mocht je ons toch nog op een foutje betrappen, meld het dan gerust via deze link.

New kids on the block

Hey kersverse asbestdeskundige! Eerst en vooral een dikke proficiat gewenst :-) Fijn dat je actief gaat bijdragen tot het afbouwen van het asbest in Vlaanderen. Werk is er zeker genoeg, dat kan je vast en zeker beamen. Nu wil je gewoon dat jouw toekomstige klanten ook weten dat jij er bent om hen te helpen. Op ons kan je alvast rekenen. Stuur ons gewoon jouw informatie door per mail en wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk verschijnt op onze adressenlijst asbestdeskundigen. Vergeet vooral jouw procescertificaatnummer niet te vermelden. Succes!